• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Nick Kyrgios jublar åt ett eventuellt samarbete mellan Saudiarabien och ATP. Foto: Bildbyrån

ATP kan starta samarbete med Saudiarabien – Nick Kyrgios jublar

Uppdaterad
Publicerad

ATP:s ordförande har öppnat för hålla tennisturneringar i Saudiarabien.

En som välkomnar beskedet är Nick Kyrgios.

”Äntligen”, skriver tennisstjärnan på Twitter.

Saudiarabien har fått allt större inflytande inom idrotten. Bland annat har några av världens största fotbollsspelare flyttat till den saudiska ligan och inom golfen har LIV-touren blivit en maktfaktor.

Lika stor påverkan har landet inte haft i tennisvärlden. Men kanske kan det komma att förändras.

ATP:s nyomvalde ordförande Andrea Gaudenzi menar att han haft ”positiva diskussioner” med den saudiska statens investeringsfond, PIF.

– Samtidigt måste man respektera sportens historia. Vi måste bevara något som nästan är heligt, spelets regler. Det här är inget tv-spel, säger Gaudenzi enligt The Independent.

Världsettan: ”Tvivlar inte på att jag kommer spela där”

Saudiarabien har aldrig tidigare anordnat en ATP-turnering, men en som skulle kunna tänka sig att spela i landet är världsettan Carlos Alcaraz.

– Jag tror de har möjligheten att hålla i många turneringar. Jag har aldrig spelat en officiell turnering där, så vi får vänta och se hur det blir i framtiden. Men jag tvivlar inte på att jag kommer spela där i framtiden, säger han.

Nick Kyrgios är minst sagt positiv till vad ett eventuellt samarbete skulle kunna innebära.

”Äntligen. De ser värdet. Vi kommer att få betalt det vi förtjänar. Skriv upp mig”, meddelar han på Twitter.

Andy Murray, Wimbledonmästare 2013 och 2016, är dock inte lika intresserad.

– Jag skulle aldrig spela i Saudiarabien, sa 36-åringen tidigare i juni.

Flera internationella medier har rapporterat att nästkommande Next Gen (ATP-turnering för U21-spelare) kan komma att hållas i Saudiarabien redan i november 2023.

KLIPP: Ekonomiprofessorn om Saudiarabiens sportsatsning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.