Nadal slog Medvedev igen – klar för final

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är klar för final i ATP-turneringen i Acapulco efter att ha slagit Daniil Medvedev med 6–3, 6–3.

Medvedev misslyckades därmed med att ta revansch efter den hårda finalförlusten i Australian Open i januari, där den 35-årige spanjoren stod för en makalös vändning och vann i fem set efter att ha förlorat de två första. Vinsten innebar hans 21:a grand slam-titel, ett nytt historiskt rekord på herrsidan.

Drabbningen i Mexiko var dock tuffare än vad siffrorna ger vid handen.

Efter att ha brutit ryssen tidigt i andra set stötte Nadal på problemet i det fjärde gemet, där han tvingades rädda fyra breakbollar.

I sjätte gemet pressade Medvedev på nytt, men lyckades i slutändan inte få med sig någon av sina totalt sju breakchanser.

– Det andra setet var väldigt känslosamt, säger Nadal.

– Daniil spelade väldigt aggressivt, stoppbollar, vinnare. Det var ett väldigt svårt set.

Trots en ledning på 40–0 förlorade Medevev matchen i eget gem när han servade för att hålla sig kvar i matchen vid ställningen 40–0. Det finns dock skäl till glädje för 26-åringen – på måndag tar han nämligen över förstaplatsen från Novak Djokovic efter serbens förlust i Dubai i går.

Nadal ställs i finalen i Acapulco mot britten Cameron Norrie, som enkelt vann sin semifinal mot världsfyran Stefanos Tsitsipas, 6–4, 6–4.

KLIPP: Djokovic skrällförlorade i Dubai – tappar platsen (24/2)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.