Mirjam Björklund missar playoff-matchen mot Storbritannien. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Nästa svenska bakslag – Mirjam Björklund missar Billie Jean King Cup

Uppdaterad
Publicerad

Först Rebecca Peterson.

Nu står det klart att även Mirjam Björklund missar playoff-matchen till Billie Jean King Cup i helgen.

– Det är klart att det är tråkigt, men det är mest synd om henne, säger förbundskapten Johanna Larsson till SVT Sport.

Det är tunga bakslag för det svenska landslaget inför helgens playoff-match mot Storbritannien. Efter att Sverigeettan Rebecca Peterson lämnat återbud så kommer även Mirjam Björklund med det samma.

– Jag har egentligen hela tiden vetat om det är 50/50 för jag visste om att båda har dragits med skador. Det har varit en kamp mot klockan och den här gången är inte tiden på vår sida. De har gjort allt de har kunnat för att försöka komma tillbaka, inte minst för sina egna karriärer, säger förbundskapten Johanna Larsson till SVT Sport.

Larsson har haft ständig kontakt med Björklund under rehabiliteringen.

– Kontakten har varit bra från start. Jag vet att hon har gjort allt. Det är bara tråkigt. Hon ville vara med och spela och hjälpa Sverige.

”Tycker att våra chanser är bra”

Med både Björklund och Peterson borta så kommer Sverige till spel med ett minst sagt decimerat lag. Turneringen är motsvarigheten till herrarnas Davis Cup. Sverige måste besegra Storbritannien för att få spela en avgörande match om en plats i slutspelet i Billie Jean King Cups elitdivision.

– Jag tycker att våra chanser är bra. Vi tror på att det är möjligt. Visst, vi är underdogs men vi har fullt fokus på det vi kan påverka. Man får inte glömma bort att det här ger en yngre spelare chansen som kanske inte hade varit aktuell annars. Det är något som är positivt, menar Johanna Larsson.

SVT sänder Billie Jean King Cup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.