Novak Djokovic

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Novak Djokovic buades ut efter vinsten mot Holger Rune i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic vann i tre raka set mot danske Holger Rune. Under matchen buades han enligt sig själv ut vid flera tillfällen, vilket fick serben att ilskna till i segerintervjun.

Se när Djokovic skäller på publiken.

Världstvåan Novak Djokovic har hunnit fylla 37 år men visar inga tecken på att formen är på väg neråt här under Wimbledon. Han vann enkelt i tre raka set (6-3, 6-4, 6-2) mot danske Holger Rune och avancerar till kvartsfinal.

Wimbledon

Men under matchen hördes publiken skrika ”Ruuuuuuuune”, något serben uppfattade som burop. Det uppskattade han inte och tog upp det i segerintervjun.

– Till alla de som valt att vara respektlösa mot spelaren, i detta fallet jag, ha en gooood natt, en fras Djokovic sedan repeterade två gånger om samt la upp på Instagram.

”Accepterar det inte”

Reportern försökte påpeka just det, att han trodde att publiken skrek danskens namn. Men Djokovic menar att oavsett vad som skriks är det för att störa honom.

– Jag accepterar det inte. Jag har varit på touren i över 20 år och kan alla tricks. Det är okej, jag har spelat i betydligt fientligare miljöer, ni kan inte påverka mig.

I kvartsfinal väntar australiern Alex de Minaur, rankad nia i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon

Mer i ämnet