Novak Djokovic fick ta en medicinsk timeout. Foto: Manu Fernandez

Novak Djokovic oroad över opererade knät: ”Måste få det undersökt”

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Novak Djokovic säger att han ”hoppas på det bästa” – i väntan på besked om huruvida den knäskada han dragit på sig kan sätta stopp för drömmen om ett OS-guld.

37-åringen behövde läkarvård och smärtstillande medicin under kvartsfinalen mot Stefano Tsitsipas – som slutade med vinst för Djokovic – efter att han halkat på planen och skadat sitt högra knä, som han opererade i juni.

– Jag är oroad över tillståndet för knät. Jag måste få det undersökt av läkare och sedan får vi se, säger Djokovic om skadan.

OS i Paris 2024

På fredagen möter han Italiens Lorenzo Musetti i semifinalen.

”Måste vara redo”

– Jag spelar klockan sju på kvällen i morgon, vilket ger mig lite mer tid. Men jag hoppas att jag kan vara redo och är optimistisk. Jag måste vara det, säger stjärnan.

Det är serbiska Djokovics fjärde olympiska semifinal, men guldmedaljerna lyser fortfarande med sin frånvaro. Han tog brons i Peking 2008.

Andy Murrays karriär över

Andy Murray har spelat karriärens sista tennismatch.

I par med Dan Evans blev det förlust mot Taylor Fritz/Tommy Paul i OS-dubbeln, 2-6,4-6.

– Jag är glad att jag fick kliva ut här på OS och avsluta på mina villkor, vissa stunder de senaste åren har det inte varit en självklarhet, säger Murray, som varit hårt skadedrabbad de senaste åren.

Mer från OS: Se när Truls Möregårdh tog sig vidare till OS-semifinal i bordtennis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet