Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Emma Raducanu tar hem matchen. Foto: TT

Raducanu vann inför Beckham – inspirerades av Englands EM-lag: ”Vinna på ett fult sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Raducanu vann sin första match i Wimbledon mot mexikanska kvalspelaren Renata Zarazua med 7-6(7-0),6-3 inför ögonen på David Beckham.

Hon använde sig av Englands 2-1-vinst i EM:s åttondelsfinal mot Slovakien som inspiration.

– När jag såg matchen i söndags handlade det ärligt talat om att vinna på ett fult sätt – det var allt som räknades, säger Raducanu som själv tyckte att hon spelade på samma fula sätt för att vinna, uppger BBC.

Wimbledon

Raducanu historisk US Open-vinnare 2021

Raducanu vann US Open som historisk kvalspelare för tre år sedan men har sedan slitit med skador och missade större delen av förra året efter operationer av en handled och en fotled. Nu slog brittiskan in matchbollen med ett leende.

– Jag sa att jag skulle bli överlycklig om jag vann min första match här – och det är jag verkligen, säger 135-rankade Raducanu, som i andra omgången spelar mot belgiskan Elise Mertens.

Även David Attenborough, 98, fanns på VIP-läktaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon

Mer i ämnet