• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Rafael Nadal fixade fram ett drömmöte med Novak Djokovic: ”Alltid varit superspeciellt”

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal vann sin första singelmatch i OS genom att besegra ungraren Marton Fucsovics med 6-1,4-6,6-4 och bäddade för ett drömmöte i den andra omgången. Där väntar Novak Djokovic.

– Det har alltid varit superspeciellt att spela mot Novak, ingen tvekan om det. Men skillnaden är vanligtvis att vi har spelat för finaler eller för semifinaler. Det här är en andra omgång, säger Nadal med ett skratt enligt AP.

Spanjoren njuter av den kärlek han möts med från publiken och känner sig älskad.

OS i Paris 2024

Djokovic är bäst i tennishistorien för herrar med 24 Grand Slam-titlar medan Nadal är tvåa med 22. De kommer att mötas redan i morgon måndag vid runt 13.30 – då i deras 60:e möte.

”En bra dag kan han slå vem som helst”

Det blev lite nervositet när Nadal, som tog beslutet att spela i sista stund, gjorde ett dubbelfel på sin andra matchboll efter en lätt miss på den första. Han avgjorde dock på sin tredje matchboll till publikens stora förtjusning genom en fint placerad forehand.

– Hans kämpaglöd är på toppen fortfarande. Han är inte på sin bästa nivå. Men om han har en bra dag kan han slå vem som helst, säger Fucsovics om sin 38-årige motståndare.

Nadal var tillbaka på favoritbanan där han tagit ofattbara 14 titlar i Franska öppna. Det var inget spel som påminde om den eran man det räckte för att gå vidare en omgång till på arenan där han står staty.

Var länge tveksam till spel

Nadal, som spelade med bandagerat högerlår, bröt fram till 3-2 i det tredje setet, där han också fick sina fingrar omsedda i en medicinsk timeout, och kunde spela på det brejket. Han fick ännu en lång tid på banan där han tillbringade 2,5 timmar.

Han var tveksam till att överhuvudtaget spela dagens singel på grund av skadeproblematiken och det täta matchschemat. Dubbeln med Carlos Alcaraz blev klar först vid 22-tiden under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet