Rebecca Peterson har gett klartecken till Båstad till sommaren. Foto: Bildbyrån.

Rebecca Peterson till Båstad – om hon blir utslagen i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Sverigeettan Rebecca Peterson kommer att spela Swedish Open i Båstad i sommar, det meddelade hon vid en presskonferens i samband med Stockholm Open i Kungliga tennishallen. Det finns dock ett krux: Det krävs att Peterson blir utslagen tidigt i Wimbledon.

Turneringen, som 2017 genomfördes som så kallad 250-turnering i WTA men därefter fick pausas för att komma tillbaka i mindre skrud i år, kommer även nästa år att spelas som en så kallad 125-turnering. Det innebär att en titel i Båstad inte räknas som en WTA-titel.

Peterson vill trots det komma och visa upp sig för hemmapubliken.

”En bra tävling att ha för kommande generation”

– Det betyder jättemycket, jag ser verkligen fram emot att komma dit och spela inför vänner och familj, säger Peterson.

– Jag ser det också som en väldigt bra tävling att ha för kommande generation, för att de ska bli inspirerade, säger hon.

Men det kan bli så att hon ändå inte kommer. Precis som i somras pågår turneringen i Båstad under den andra veckan av Wimbledon vilket innebär att Peterson, om hon går långt i Wimbledon, inte kommer ha möjlighet att spela i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.