Elena Rybakina dras med sjukdom inför Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Regerande mästaren Elena Rybakina sjuk inför Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

En vecka kvar till Wimbledon.

Då dras den regerande mästaren och världstrean Elena Rybakina med sjukdom och drar sig ur ”uppvärmningsturneringen”.

– Jag återhämtar mig fortfarande från viruset jag fick under Franska öppna, det var riktigt tufft efter det, säger 24-åringen.

Under Franska öppna ådrog sig Rybakina en förkylning – vilket gjorde att hon blev utmattad efter korta promenader. Därmed drog hon sig ur i sextondelsfinalen den 3 juni. Sedan dess har hon bara spelat två matcher (WTA-turnering i Berlin).

Fler matcher än så blir det inte för henne innan starten av Wimbledon, 3 juli. För nu står det klart att hon drar sig ur turneringen Eastbourne International som spelas i södra England under den här veckan.

– Jag återhämtar mig fortfarande från viruset jag fick under Franska öppna, det var riktigt tufft efter det, säger Rybakina och fortsätter:

– Jag drog även på mig ett mindre problem i Berlin, så jag och mitt team bestämde att det vore bättre om jag återhämtar mig den här veckan och förbereder mig för Wimbledon.

Den Moskva-födda kazakiskan vann Wimbledon förra året och tog sig till final i Australian Open tidigare i år. Under 2023 har hon även vunnit WTA-turneringarna i Indian Wells och Rom.

KLIPP: Här blir Holger Rune träffad av en hård smash (24 juni 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när danske stjärnan Holger Rune blir träffad av Lorenzo Musettis smash. Foto: Tennis TV

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.