Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elena Rybakina vid dagens presskonferens där hon meddelar sitt avhopp från Franska öppna. Foto: Bildbyrån

Wimbledonmästaren Rybakina hoppar av Paris efter sjukdom: ”Försökte värma upp”

Uppdaterad
Publicerad

Wimbledonmästaren Elena Rybakina tvingas hoppa av Franska öppna. Hon värmde upp inför mötet med Sara Saribes Tormo i tredje omgången men klarade inte av att komma till spel.

– Jag känner att det är rätt beslut, säger Rybakina som är fjärdeseedad i turneringen.

Det är ett virus som spökar för kazakiskan som gått starkt under våren med finaler i Australian Open, Indian Wells, Miami och Rom som blott tredje damspelare genom tiderna.

– Jag försökte verkligen under uppvärmningen men jag känner att det rätt beslut att hoppa av. Det hade varit för tufft att spela, säger Rybakina, född i Moskva men tävlar sedan ett par år för Kazakstan, som enligt Reuters känner av ett virus och har haft svårt att sova.

– Läkaren sa att det är ett virus här i Paris. Jag tror att det hänger ihop med min allergi och mitt immunsystem som påverkades och att jag plockade upp någonting, säger Rybakina som nu ska koncentrera sig på grässäsongen där höjdpunkten blir att försvara titeln i Wimbledon.

Rybakina nämndes tillsammans med Iga Swiatek och Aryna Sabalenka som en av de stora favoriterna att ta hem grusklassikern på Roland Garros.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.