Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessica Pegula slängde kastet i frustration när hon åkte ur Franska öppna. Foto: Bildbyrån/Discovery+

Världstrean Jessica Pegula utslagen ur Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Världstrea och tredjeseedad i Franska öppna.

Men det blev respass redan i den tredje rundan för amerikanska Jessica Pegula – som kastade sin racket i frustration under första set.

28-rankade Elise Mertens, Belgien, besegrade henne klart i två raka set (6-1, 6-3).

Efter att Mertens hade brutit Pegulas serve för andra raka gången och gått upp till 4-0 i första set behövde Pegula släppa ut sin frustration med ett, om än behärskat, kastat racket. Belgiskan var överlägsen i första set och vann det med 6-1.

I andra set fick Pegula sin serve bruten direkt, däremot bröt hon tillbaka och hade sedan ledning 3-2. Men därifrån satte Mertens ner foten, vann fyra raka game och besegrade Pegula.

– Första set var enkelt, det var fantastiskt. Andra set var tufft, men jag är väldigt glad över att vinna matchen, sa Mertens i segerintervjun efter matchen.

Jessica Pegulas var, av förklarliga skäl, inte lika munter.

– Elise var riktigt svår att möta, hon gjorde inte många fel och tvingade mig att spela varje boll. Blåsten gjorde det inte enklare heller, det kändes verkligen som att det var hennes match, säger hon enligt nyhetsbyrån AP.

Se Jessica Pegulas frustration plus matchbollen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.