Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Rublev vinner i Båstad – Ruud chanslös i finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en drömfinal i Båstad mellan turneringens bäst seedade herrar.

Inledningen av finalen var otroligt jämn – men sedan var ryske Rublev överlägsen i andra set.

– Jag vet inte vad jag ska säga för idag gick allt in. Ibland blundade jag och slog och bollen gick ändå in, säger Andrej Rublev i sändning.

Världsstjärnorna Casper Ruud och Andrej Rublev är jämna på världsrankingen, fyra respektive sjua, vilket blev tydligt i finalen. De båda följdes åt hela första set, som blev en riktig långkörare. Efter nästan en timmes spel vann Rublev till slut setet med 7-6. Det är Ruuds första setförlust i Båstad.

Och svackan fortsatte. Rublev inledde andra set starkt och vann fem raka game. 24-åriga världsfyran Ruud, som vann turneringen 2021, stod plötsligt inför stor press och var tvungen att vinna nästa game. Men det krävdes bara en matchboll för att ryske Rublev skulle bärga segern genom att vinna andra set med överlägsna 6-0.

Vinsten är 25-åringens första i Båstad.

”Inte ens motiverad”

– Jag vet inte vad jag ska säga för idag gick allt in. Ibland blundade jag och slog och bollen gick ändå in, säger Andrej Rublev i sändning.

Att finalen skulle spelas var osäkert in i det sista på grund av regnet. Beslutet att spela finalen kom bara en timme innan start.

– I början av dagen tänkte jag, på grund av regnet, att vi inte skulle spela idag så jag var inte ens motiverad att spela. Men när de sa att vi måste spela slog jag på igen och lyckades spela en väldigt bra match idag, säger Rublev.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.