Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aryna Sabalenka fick en flygande start på WTA-slutspelet – se matchbollen mot Maria Sakkari. Foto: WU HAO

Aryna Sabalenka irriterad när WTA-slutspelet inleddes: ”Väldigt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Aryna Sabalenka vann mot Maria Sakkari med 6-0, 6-1 när WTA-slutspelet inleddes i Cancun, Mexiko.

Hon var dock allt annat än glad efteråt:

– Jag är väldigt besviken över WTA och vad jag upplevt hittills vid WTA-slutspelet. Det här är inte den organisationsnivå vi förväntar oss för slutspelet, säger belarusiskan enligt BBC.

Sabalenka var på väg mot en dubbel-bagel när hon ledde med 6-0, 5-0 men Sakkari lyckades hålla sin serve och kom med i poängprotokollet. Belarusiskan var ödmjuk efteråt.

– När man tittar på resultatet så ser det lätt ut men det var det inte. Jag är superglad över att ha vunnit den här matchen, speciellt mot Maria som är en sån fajter och det är alltid tuffa matcher mot henne, säger Sabalenka till WTA.

Tappat träning efter Kina

Sakkari har nu förlorat åtta av den tio senaste inbördes mötena med Sabalenka. Efter turneringarna i Kina under hösten har det inte blivit så mycket träning för grekiskan.

– Det kanske var en faktor men förhoppningsvis går det bättre på tisdag, säger Sakkari som då möter kazakiskan Elena Rybakina som inledde ”grupp Bacalar” med att förlora mot Jessica Pegula med 5-7, 2-6.

Om en spelare vinner de tre gruppspelsmatcherna, semifinal och final kammar den hem totalt 14,4 miljoner kronor. Ingen spelare åker hem helt lottlös. Bara att ställa upp ger 1,2 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.