Serena Williams fick kämpa hårt i första set men är vidare till andra omgången i Paris. Foto: TT

Serena Williams vidare efter utdraget första set

Uppdaterad
Publicerad

Serena Wiliams var illa ute mot den amerikanska landsmaninnan Kristie Ahn i det första setet.

Men hon gick gick vidare till andra omgången efter 7-6(7-2),6-0.

– Det är verkligen trevligt att vara här, det är annorlunda. Det är inte så mycket publik på plats men det är skönt att ha dem här. I de senaste turneringarna har det inte varit någon publik alls så det här var trevligt, säger Williams enligt BBC.

Ahn hade flera break i första set men Williams började hitta rätt och tvingade fram ett tiebreak som hon vann med 7-2. När Williams satte fart på bollen och lyckades sätta den innanför linjerna hängde inte Ahn med. Första set tog 72 minuter.

I andra set gick Wiliams upp till 5-0 och 40-0 när misstagen återigen började florera och hon tappade poäng och hade till och med en gameboll emot sig.

Tvingas bo på hotell – trots egen bostad

På den femte matchbollen gjorde sjätteseedade Williams, som är rankad nia, ett serveess och avslutade matchen. I Paris kan upp till 1000 åskådare tas in på arenakomplexet Roland Garros.

Williams har en lägenhet i Paris men tvingas bo på ett av arrangören hyrt hotell i Paris på grund av hälsoprotokollet, vilket hon inte uppskattar.

– Det känns väldigt underligt, säger Wiliams som kände friheten av att bo i ett hyrt hus i New York under US Open.

Serena Williams jagar sin 24:e Grand Slam-titel i singel, vilket skulle innebära en tangering av Margaret Courts rekord.

KLIPP: Azarenka lämnade banan i protest

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.