Tennis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Marina Stakusic tar hem matchen i spelaren ovan. Foto: WTA

Skrällen: Tonåringen Marina Stakusic räddade fyra matchbollar mot toppseedade Jelena Ostapenko

Uppdaterad
Publicerad

19-åriga doldisen Marina Stakusic gjorde sitt livs match när hon slog ut toppseedade Jelena Ostapenko i Guadalajara. Den 155-rankade kanadensiskan räddade fyra matchbollar och vann åttondelen med 6-3,5-7,7-6(7-0).

– Det är den största vinsten i min karriär så det är fantastiskt, säger Stakusic som fick ett wildcard till WTA 500-turneringen.

När hon slog in matchbollen efter att ha vunnit det avslutande tiebreaket, bara sista setet tog 88 minuter, med förkrossande 7-0 trodde hon knappt sina ögon.

– Jag är lite överväldigad. Det är lite svårt att tro på det, säger Stakusic, som tycker att hon borde kunnat avgöra redan i det andra setet, till WTA.

Kanadensiskan hade 5-3 och servade för att avsluta matchen men Ostapenko vände och vann setet med 7-5.

”Försökte bli av med negativa tankar”

I skiljesetet stormade tolfterankade Ostapenko fram till 4-0 och verkade vara på väg mot en säker favoritseger.

– Det stormade inombords och jag har jobbat mycket med att bara andas och försökte bli av med negativa tankar och fokusera på rätt saker, säger Stakusic om vändningen.

Därmed är toppskiktet i turneringen utslagen redan före kvartsfinalen. I går åkte andraseedade Danielle Collins och tredjeseedade Victoria Azarenka ut i turneringen där spelarna erbjuds helikopter mellan hotell och matcharena – något som kapar restiden från 40 till fyra minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.