Förre Sverigeettan Robin Söderling tränar tillsammans med nuvarande ettan Elias Ymer. Foto: Bildbyrån

Söderling tränar Sverigeettan Ymer

Uppdaterad
Publicerad

Före detta världsfyran Robin Söderling tränar med Sveriges bäst rankade spelare Elias Ymer. Ett spännande samarbete inför stundande Swedish Open i Båstad.

Enligt Tennisportalen har samarbetet pågått under drygt en månads tid.

Swedish Open inleds söndagen den 16 juli och 269:e rankade Elias Ymer har fått ett wild card till huvudturneringen.

Tuff säsong bakom sig

Den största vinsten hittills kom när han tillsammans med lillebrodern Mikael Ymer sensationellt vann dubbeln i Stockholm Open förra året.

Tiden efter har framför allt kantats av kvalspel till större turneringar, men utan de stora framgångarna som svensk tennis så desperat behöver efter Robin Söderlings frånvaro.

De senaste månaderna har 21-åringen från Skara varit tränarlös, bortsett från pappa Ymer.

Det nya samarbetet med förre Sverigeettan Söderling, känns därför extra spännande inför den stundande grusturneringen i Båstad.

Ymer värmer just nu i upp genom att spela förturneringen Båstad Challenger. Där har både han och lillebrodern Mikael gått till kvartsfinal med Söderling som åskådare på läktarplats.

Elias Ymer i Båstad Challenger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.