Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefanos Tsitsipas gör sig redo för Stockholm Open. Foto: SVT

Världsfemman Stefanos Tsitsipas: ”Härliga minnen från Stockholm”

Uppdaterad
Publicerad

Världsfemman Stefanos Tsitsipas är det stora dragplåstret i Stockholm Open i tennis som börjar under måndagen.

När greken vann sin första ATP-titel 2018 var det just i den svenska huvudstaden.

– När jag tänker tillbaka på Stockholm är det alltid härliga och färgstarka minnesbilder som dyker upp, säger han till SVT Sport.

Tsitsipas kommer till Sverige med sex tuffa veckor i ryggen. Han blev utslagen direkt i US Open och var därefter med i det känslomässiga avskedet till tennisikonen Roger Federer under Laver Cup.

– Jag skulle kalla dem för känslomässiga bergochdalbanor. Insatsen i US Open var förmodligen en av de sämsta i karriären. Åtminstone just den matchen. Jag var inte mig själv på banan den dagen, säger han och fortsätter:

– De senaste veckorna har mycket förändrats när det gäller mitt mentala tillstånd. Min kärlek till sporten har också vuxit och jag trivs med mig själv för tillfället.

”Det var den första milstolpen”

Greken anses vara favorit till att ta hem Stockholm Open, men det är ett starkt startfält med tre andra spelare som tidigare har vunnit turneringen.

– Mina förväntningar är att ha kul på banan. Jag tänker inte så mycket på att vinna eller inte utan ska bara ha så kul jag kan den här veckan.

När du ser tillbaka på 2018, hur viktigt var det att få den första ATP-segern?

– Det gav mig självförtroende och ledde fram till många fler segrar. Det visade mig att jag kunde utmana om titlar på ATP-touren och att jag hade potential att förbättra min ranking. Jag närmade mig min dröm om att en dag bli världsetta. Det var den första milstolpen, det första steget som ledde mig till de segrar jag har tagit hittills.

SVT sänder Stockholm Open med start 13.00 i SVT1 under måndagen.

Se mötet med Tsitsipas i spelaren ovan, där han också pratar om detaljerna i spelet, som kanske inte syns på tv, men som förändrats under de senaste åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.