Naomi Osaka var aldrig illa ute i sin första match i Australian Open. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnorna vidare i Melbourne

Uppdaterad
Publicerad

De stora namnen kom, sågs – och spelade ut sina motståndare. De första timmarnas spel i Australian Open bjöd inte på många överraskningar.

– Det är kul att vara tillbaka här i Australien. Det kändes riktigt bra där ute, säger Roger Federer efter 3–0 mot Steve Johnson.

Naomi Osaka, Serena Williams, Roger Federer och Caroline Wozniacki.

Alla spelade, alla vann under den första dagens spel i Australian Open.

Australian Open

– Det var helt klart skönt att vinna i dag. Det var lite svårt att kontrollera nerverna men jag är glad att jag kunde hantera det, säger regerande dammästaren Naomi Osaka på innerplan efter segern mot tjeckiskan Marie Bouzkova i årets första match på Rod Laver arena.

Osaka klagade lite på sin forehand, men som siffrorna 6–2, 6–4 visar så var världsfyran aldrig illa ute.

Regnavbrott

Ännu enklare gick det för Serena Williams – 6–0, 6–3 mot ryskan Anastasia Potapova – och Caroline Wozniacki, som manövrerade ut Kristie Ahn, USA, med 6–1, 6–3.

Och Roger Federer? Ja, han såg mest ut att gå igenom ett träningspass när han vann med 6–3, 6–2, 6–2 mot amerikanen Steve Johnson.

Största orosmomentet där kom när spelarna för en kort stund tvingades lämna banan för att taket skulle dra igen. Där kunde spelet snart fortsätta, men på flera andra banor, bland annat den där Rebecca Peterson skulle möta Polona Hercog, fick spelet avbrytas under eftermiddagen.

Shapovalov ut direkt

För att hitta turneringens första skräll får man gå till en spelare som inte riktigt är stjärna än, men som vill dit. 13-rankade Denis Shapovalov hade hoppats sätta avtryck i tävlingen, men det han mest kommer att kommas ihåg för efter Australian Open 2020 är sina utbrott.

När Shapovalov inte fick spelet att stämma gick det ut över racketen, som slängdes i golvet. Hårt. Efter varning från domaren fick denne höra ett och annat.

Motståndaren, Marton Fucsovics från Ungern, höll sig dock lugn och kunde vinna med 3–1 i set.

Reportage: SVT Sport träffar Rebecca Peterson i USA

”Inte hälsosamt att andas in den luften”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet