Coco Gauff är klar för semi i Franska öppna. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Supertalangen vidare till semin i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska 18-åriga Coco Gauff fortsätter att imponera.

Efter att ha besegrat landsmaninnan Sloane Stephens  med 2–0 i set (7-5, 6-2) är hon klar för semifinal i Franska öppna.

– Jag är så glad just nu. Ord kan inte beskriva hur glad jag är, säger Gauff i segerintervjun.

Semifinalsavancemanget i Franska öppna är Gauffs första på grand slam-nivå.

Det är efterlängtat – och ett resultat av att 18-åringen hittat balans mellan tennisen och det övriga livet, förklarar hon.

– Förra året fokuserade jag mest på att göra andra till lags... men det handlar om att njuta av livet, säger Gauff i segerintervjun.

– Det jag skulle vilja säga till unga spelare där ute är att era prestationer, ert jobb, hur mycket pengar ni tjänar, inte definerar er som människor. Älska bara er själva och sluta bry er om vad andra tycker.

I kvartsfinalen vann Gauff mot Sloane Stephens med 2–0. En revansch på kvartsfinalen i US Open 2021 där just Stephens slog ut Gauff.

– Det var en tuff förlust för mig förra året i kvartsfinalen och jag tror att den matchen har gjort mig starkare och mer förberedd på ögonblick som detta och vad som ska komma, säger Gauff.

I semifinalen väntar italienska Martina Trevisan. Går Gauff vidare till finalen blir hon den yngsta sedan 2004 som tagit sig så långt i en grand slam-turnering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.