Det blev en plågsam dag för Zheng Qinwen när hon förlorade mot världsettan Iga Swiatek i Paris. Foto: TT

Förlorade efter svåra menssmärtor: ”Önskar att jag vore man”

Uppdaterad
Publicerad

Den kinesiska tonåringen Zheng Qinwen var på väg mot en sensation mot världsettan Iga Swiatek efter att ha tagit första set i åttondelsfinalen i Franska öppna men föll sedan stort 7-6(7-5),0-6,2-6 efter svåra menssmärtor.

– Jag önskar att jag vore en man ute på banan, säger 19-åringen.

Efter att ha tagit det första setet tvingades Zheng till en medicinsk timeout vid 0-3 i andra set där hon fick behandling för ryggbesvär. Hon gick sedan ut till omklädningsrummet och kom tillbaka med ett lindat lår.

– Benet var inte heller okej men jämfört med magsmärtorna var det ingenting, säger Zheng och berättar att hon har stora mensbesvär.

Svårt att springa och trycka ifrån

– Första dagen är alltid så tuff och att då utöva idrott är svårt men jag kan inte gå emot naturen, säger Zheng enligt Reuters.

– Jag önskar att jag var en man på banan i de ögonblicken så att jag slipper plågas på det här viset men det kan jag ju inte, säger Zheng som får svårt att springa och trycka ifrån i slagen.

– Jag hoppas att vara i perfekt form nästa gång vi möts, säger den 74-rankade kinesiskan som gjorde Grand Slam-debut så sent som i Australien i januari.

Iga Switek som tagit över damtennisen sedan Ash Barty lade av i vintras tog sin 32:a raka seger och stormar mot sin andra titel i Paris –  två år efter genombrottet med skrälltiteln 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.