Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när ukrainskan Marta Kostyuk vinner sin första titel och vägrar skaka ryskan Varva Grachevas hand. Foto: Bildbyrån/AP

Ukrainskan Kostyuk tar sin första titel och vägrar skaka ryskans hand

Uppdaterad
Publicerad

Ukrainskan Marta Kostyuk vann sin första titel.

Och efter vinsten vägrade hon att skaka hand med sin ryska finalmotståndare.

I Austin, Texas, slog Varvara Gracheva – 66:a på världsrankningen – en för lång forehand. Och missen säkrade segern – 6–3, 7–5 – och WTA-titeln för Marta Kostyuk som satte sig ner på planen i glädje och lättnad. Titeln är 20-åriga ukrainskans första i karriären.

Efter matchbollen gick hon rakt förbi ryskan som Kostyuk precis besegrat.

– Det är väldigt surrealistiskt. Det är svårt att prata just nu, men uppenbarligen är jag extremt glad. Det är väldigt speciellt att vinna en titel med tanke på vilken position jag befinner mig i just nu, säger 40:e rankade Kostyuk.

Detta är andra gången som 20-åriga Kostyuk markerar mot Rysslands invasion av Ukraina. I fjol vid US Open vägrade hon tacka för matchen efter förlusten mot belarusiska Victoria Azarenka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.