Svenske tennisspelaren Mikael Ymer och förbundets sportchef Simon Aspelin

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tennisförbundets sportchef Simon Aspelin tror att Mikael Ymer har vad som krävs för att kunna göra en bra comeback. Foto: SVT/Bildbyrån

Tennisförbundets sportchef inför Mikael Ymers comeback: ”Han är välkommen”

Uppdaterad
Publicerad

Snart gör Mikael Ymer comeback efter sin avstängning.

Förbundets sportchef Simon Aspelin ser fram emot att få tillbaka den svenske stjärnan.

– Han vet vad som krävs för att kunna göra en comeback, säger han till SVT Sport.

Det var i juli 2023 som Mikael Ymer, Sveriges bäste tennisspelare just då, blev avstängd på grund av en dopningsöverträdelse. Han hade missat tre dopningstester under 2021 och stängdes av i 18 månader.

Nu närmar det sig comeback för 26-åringen. I mitten av januari får han börja spela tennis igen. Simon Aspelin, sportchef för tennisförbundet, ser positivt på att stjärnan närmar sig comeback.

– Han var högst delaktig i att vi nådde Davis Cup-slutspelet tre gånger. Vi ser fram emot att ha honom tillbaka. Vi behöver få en bättre utväxling och resultat, säger han i SVT:s sändning från Nordic Open i Stockholm.

Se intervjun med Simon Aspelin i spelaren ovan om hur förberedd han tror att Mikael Ymer kommer att vara inför comebacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.