Venus Williams har fått ett wildcard till Wimbledon, en turnering hon vunnit fem gånger. Senast gången 2008. Foto: TT

Venus Williams stred tappert men fick bita i gräset ändå

Uppdaterad
Publicerad

43-åriga legendaren Venus Williams visar anmärkningsvärt fin form i comebacken efter en långvarig lårskada. I Birmingham gav hon Jelena Ostapenko en rejäl match innan lettiskan vann åttondelen med 6-3,5-7,6-3.

Det såg ut att bara bli två set när 19-rankade Ostapenko ledde med 6-3,5-3 men Williams, med hårt tejpat högerknä, plockade fram all rutin hon besitter och räddade en matchboll och tvingade fram ett skiljeset på gräset. Hon bröt direkt och hade 2-0 i det tredje setet innan Ostapenko som vann Franska öppna 2017, kunde vända.

– Hon är en stor mästare och de takterna sitter i. Det är något som alltid kommer att vara en del av henne. Det är stort att få spela mot spelare av hennes kaliber och hon är en idol för så många männskor så det var speciellt, säger Ostapenko till WTA-touren.

Lyft 143 platser på rankingen

– Det var kanske därför det blev så jämnt i andra set, funderar Ostapenko.

Wililams, som fått ett wildcard till Wimbledon, är 697-rankad men de senaste segrarna har fått henne att stiga till 554:e plats på liverankingen.

Williams lämnade banan vid 2-2 i andra set för att få medicinsk behandling i omklädningsrummet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.