Caroline Wozniacki bröt med smärtor i ryggen Foto: TT

Wozniacki skadad – dagar före Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

På måndag startar Wimbledons huvudturnering. Frågan är i vilken form den danska världsfemman Caroline Wozniacki kommer att vara.

WTA-turneringen i Eastbourne skulle bli en enkel uppvärmning inför Wimledon. Men Wozniacki tvingandes bryta med ryggsmärtor, det rapporterar danska BT.dk.

Bröt efter tre game

Wozniacki hade tagit sig till semifinal i turneringen där hon på fredagen mötte Schweiziskan Belinda Bencic. Danskan hade redan innan matchen klagat på smärtor i ryggen, och efter att ha förlorat de tre första gemen så valde Wozniacki alltså att bryta matchen.

Nu blir det en kamp mot klockan för att komma i form till Wimledon. Wozniacki själv verkar dock ta det hela med ro.

Lugnar sina fans

På twitter skriver hon: ”Var tyvärr tvungen att bryta matchen idag. Måste göra det som är 100 procent rätt för mig. Är redo för Wimledon”.

Caroline Wozniacki är femteseedad i Wimbledon, och ska i första rundan möta kinesiskan Saisai Zheng, rankad 65 i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.