Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Mikael Ymer föll efter galen matchboll

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer var snubblande nära att vinna mot förstaseedade polacken Hubert Hurkacz i Marseilles kvartsfinal. Efter en galen matchboll förlorade svensken med minsta möjliga marginal i det avgörande tiebreaket.

Den elfterankade Hurkacz vann med 6-3,3-6,7-6(8-6). De två poängen som skilde i tiebreaket var också det som skilde spelarna i hela matchen. Hurkacz vann 112 poäng mot 69-rankade Ymers 110.

Matchbollen var kanske matchens bästa. Bollen gick över nätet 16 gånger, där Ymer flera gånger hade övertaget men Hurkacz kunde kontra och vinna efter att Ymer slagit i nät i duellens 17:e slag.

Polacken jublade som om han vunnit hela turneringen efteråt och kastade racketen i ett lyckorus.

Murray räddade fem matchbollar i Doha

I Dubai gick den 35-årige skotten Andy Murray till final efter att ha räddat fem matchbollar mot Jiri Lehecka. Siffrorna skrevs till 6-0,3-6,7-6(8-6).

– Jag vet inte hur jag vann den här matchen. Det är en av de mest fantastiska vändningar jag haft i hela min karriär, säger Murray till ATP:s hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.