Alexander Zverev är klar för semifinal i Franska öppna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexander Zverev är vidare till semifinal i Franska öppna. Foto: Yves Herman / BILDBYRÅN

Zverev vidare – möter Ruud i semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Tyske Alexander Zverev är vidare till semifinal i Franska öppna– hans fjärde i rad – efter att ha slagit Alex de Minaur från Australien i raka set, 6–4, 7–6 (7–6), 6–4.

– Jag är lycklig över att vara i ännu en semifinal, förhoppningsvis kan jag vinna den, säger Zverev i Eurosports sändning.

Siffrorna till trots blev det en bitvis svettig drabbning för Zverev i en match där båda spelarna bjöd på underhållande tennis. När andra set gick till tiebreak hamnade tysken på efterkälken och låg under med 0–4 innan han kom tillbaka.

I tredje set darrade han sedan på manschetten och misslyckades med att serva hem matchen vid ställningen 5–4. Men i gamet därpå var det de Minaurs tur att svikta och Zverev kunde bryta och vinna.

Vill ge publiken glädje

I intervjun efter matchen var Zverev tydligt med att det för honom är viktigt att spela en underhållande tennis.

– Den här sporten har gett mig allt. Så jag blir glad när jag kan ge tillbaka till de som tittar och se glädje i deras ansikten. Det är något jag hoppas kunna fortsätta med, säger han i Europsports sändning.

Utvilad Ruud väntar

Den 27-årige tysken, som åkt ut i semifinal tre år i rad, får nu en ny chans att nå final, men då måste han först ta sig förbi en utvilad Casper Ruud.

Norrmannen behövde inte spela sin kvartsfinal efter att den regerande mästaren Novak Djokovic tvingats dra sig ur på grund av skada.

Semifinalen mellan Zverev och Ruud spelas på fredag 14.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.