Tilda Månsson håller tummarna för att det ska gå att simma i Seine under triathlonen på onsdag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Tilda Månsson om oron för att simningen stryks och hur hon ser på chansen att ta medalj. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tilda Månsson om att simningen kan strykas i triathlon: ”Inte roligt alls”

Uppdaterad
Publicerad

Vattenkvaliteten i Seine går en kamp mot klockan. I värsta fall finns ett scenario om att stryka simningen och göra om tävlingen från en triathlon till en duathlon.

– Vad är en OS-medalj i duathlon värd? frågar sig det svenska hoppet Tilda Månsson.

I dag fick inte triathleterna känna på förhållandena i floden som ringlar genom Paris.

– En bansimning i morse blev inställd eftersom vattenkvaliteten var så dålig men de tror att det ska bli bättre eftersom vädret blivit så mycket bättre, säger Månsson till SVT Sport.

OS i Paris 2024

Även om det skulle vara problem med vattenkvaliteten vill inte Månsson se det som ett hinder.

– Jag är inställd på att simma i Seine på onsdag även om det är ofräscht.

”Den sista tian blir helt brutal”

Det kan också bli så att den inledande simningen över 1 500 meter stryks och att det blir löpning-cykel-löpning (5 + 10 km löpning och 40 km cykling).

– Jag tror att de i så fall skjuter upp tävlingen men om det skulle bli så hade jag inte tyckt att det varit roligt alls. De flesta tänker nog att det blir bra om man är en stark löpare men jag skulle inte tycka om det eftersom det blir så mycket ben, den sista tian blir helt brutal och vad är en OS-medalj i duathlon värd gentemot en OS-medalj i triathlon? Det blir något helt annat, förklarar Månsson.

Löpstarka Tilda Månsson utvecklar sina tankar kring varför hon inte gillar upplägget med dubbla löpningar och hur hon ser på snacket om att hon är en medaljkandidat i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet