Elvira Öberg var missnöjd med åkningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg var missnöjd med åkningen. Foto: SVT

Elvira Öbergs oro: ”Hade hoppats åka fortare”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg jagade sin tredje raka individuella seger i världscupen. Men i distansloppet i Ruhpoling blev hon sexa och efteråt var hon missnöjd med sin åkning.

– Jag hade hoppats åka fortare i dag, säger Elvira Öberg.

Elvira Öberg bommade inte ett enda skott och vann båda de individuella världscuptävlingarna i Pokljuka förra veckan. När 15 km distans avgjordes i Ruhpolding blev svenskan sexa efter att ha bommat sitt första skott för året.

– Jag tyckte att det kändes bra i dag men är långt efter med tanke på det. Det kändes bra i början, att jag hade farten i mig men det är tufft att ligga och trycka. Det är inte så att jag svarar dåligt utan det gick inte så fort som jag tänkte, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Efter loppet var svenskan, som ligger tvåa i den totala världscupen, missnöjd med sin åkning.

– Som vanligt går det ganska bra de första två varven, sen får jag slita på framför allt varv tre och fyra. Jag försöker växla upp på femte varvet men det är svårt. Jag hade hoppats åka fortare i dag. Åkningen är inte där jag vill ha den helst men att jag fortsätter att leverera på så här hög nivå är jag väldigt nöjd med, säger Elvira Öberg.

Femte snabbaste åktiden

Elvira Öberg hade den femte snabbaste åktiden i distansloppet, men var 40 sekunder efter Denise Herrmann-Wick som var snabbast före Julia Simon.

– Hon vill ha den bästa åktiden av alla, hon blir ganska tydligt slagen av Herrmann och även Simon. De flesta vill vara bättre än vad de är men upprepas det under lång tid så får man inse att man inte är bättre. Men vi vet att Elvira i sina bästa stunder kan ha den bästa åktiden och att det då är få som slår henne, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Det återstår stafett och masstart i Ruhpolding innan nästa veckas världscuptävlingar i Antholz. VM i Oberhof inleds 8 februari.

KLIPP: Elvira Öberg sköt fullt i sista skyttet – men missade pallen

Elvira Öberg missade pallen – trots fint skytte

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg missade pallen – trots fint skytte Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.