• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Fourcade: ”Videon var galen och smärtsam”

Uppdaterad
Publicerad

Österrikes Max Hauke avslöjades med en nål i armen på längd-VM.Nu reagerar storstjärnan Martin Fourcade efter de chockerande bilderna.

– Det är väldigt smärtsamt för mig varje gång jag hör om ett nytt avslöjande, säger han till SVT Sport. 

Videon som dök upp när österrikaren Hauke bloddopade sig skakade om hela skidvärlden. Skandalen växte och sex har erkänt, österrikarna Max Hauke, Dominik Baldauf, estländarna Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu och Algo Kärp tillsammans med kazakiske storstjärnan Alexej Poltoranin. 

– Det var verkligen svårt för mig att se den videon. Vi har aldrig sett någon faktiskt göra det. Den var galen och smärtsam. Den här skandalen skadar sporten och jag blir inte förvånad om fler åker dit. Jag förstår inte att folk kan göra så här 2019, säger Martin Fourcade. 

”Kan hända även i Östersund”

Fransmannen har länge varit en stark röst emot dopning, tillsammans med Sebastian Samuelsson på slutet, och sade i Sportspegeln i söndags att kampen har gjort att han ofta känt sig ”ensam och sårad”.

Nu väntar skidskytte-VM i Östersund och inför mästerskapet har 30-åringen farhågor att det kan bli en skandal även här. 

– Det kan hända även i Östersund. Vi är grannsporter och om någon längdåkare eller cyklist gör det, så kan en skidskytt göra det. Det är väldigt smärtsamt för mig varje gång jag hör ett nytt namn eller avslöjande. Jag hoppas att om det är fler inblandade i skandalen (i Seefeld) så ligger de sömnlösa och överlämnar sig till polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.