Stina Nilsson och Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson om Stinas byte: ”Ett stort tapp för längdskidåkningen”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilssons byte från längdskidåkning till skidskytte slog ned som en bomb.

För stjärnan Frida Karlsson innebär det att hon tappar en viktig träningsförebild i landslaget.

– Det tycker jag är ett stort tapp för längdskidåkningen. Stina är väldigt duktig med bra idéer i träning, säger Karlsson till SVT Sport.

Frida Karlsson, 20, har precis kommit hem till Sollefteå efter ett par veckor med skidturer och träning vid familjens stuga i fjällen. Imorgon, 1 maj, inleds officiellt det nya träningsåret.

Men det blir en annorlunda säsongsuppladdning. Inte minst på grund av coronapandemin: Först i augusti kommer landslaget att kunna samlas på läger.

– Jag får jobba här på hemmaplan, konstaterar Karlsson.

– Det är klart att vi är ju ett stark lag och skulle tagit mycket hjälp av varandra för att utbyta erfarenheter och sparra mot varandra.

”Ett stort tapp”

En annan stor skillnad när det kommer till just sparring är att nyblivna skidskytten Stina Nilsson inte längre är med i landslaget.

– Det tycker jag är ett stort tapp för längdskidåkningen, Stina är väldigt duktig med bra idéer i träning. Hon är en rolig person att ha med i laget. Men det är coolt av henne att följa sina drömmar och våga göra det hon gör och lita på magkänslan som hon gör. Det ska bli riktigt spännande att följa henne.

Stina var ju med och tog VM-guld tillsammans med dig i Seefeld, vem ska ta sistasträckan i en stafett nu?

– Det tror jag inte att någon vet. Vi är ett otroligt starkt lag och det finns många som kan ta ankarrollen, det blir kul att se.

ARKIV: Här hejar Brita fram Frida Karlsson till seger: ”Nu j*vlar!!” (8 mars 2020)

ARKIV: Så var Frida Karlssons galna säsong (12 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.