Elvira Öberg fixade pallplats – Sverige trea i mixedstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg stod för en stark insats på sista sträckan. Hon sköt fullt och åkte upp Sverige till tredjeplats i mixedstafetten i världscupen i Pokljuka.

– Det är helt otroligt, det är kul med skidskytte, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Sverige jagade en pallplats när Elvira Öberg gick ut som fyra på sista sträckan i mixedstafetten, 11 sekunder bakom Schweiz på tredjeplats och 57 bakom ledande Frankrike.

Hon sköt fullt i sitt första skytte och tog över tredjeplatsen. Elvira Öberg sköt fullt även i stående skyttet och hon träffade 40 av 40 skott under världscuptävlingarna i Pokljuka.

– Det är sjukt, det är oförskämt lätt att skjuta just nu. Jag känner mig så lugn och trygg i dag. Det är helt otroligt, det är kul med skidskytte. I dag hade jag även en bättre känsla ute i spåret än i går, säger Elvira Öberg till SVT Sport om sitt skytte.

Hon kunde dock inte avancera mer utan Sverige slutade trea, 47 sekunder bakom segrande Frankrike. Tvåa blev Italien.

Stark tredje sträcka av Mona Brorsson

Sverige fick en tuff start på mixedstafetten då Jesper Nelin tappade på slutvarvet på första sträckan och växlade som sjua till Martin Ponsiluoma, 46 sekunder efter ledande Frankrike. Ponsiluoma fick en straffrunda i det liggande skyttet men åkte snabbt och växlade som sexa.

– Det kändes stabilt i ligg så det är frustrerande. Jag tyckte inte att det var någon speciell vind så det är konstigt, säger Martin Ponsiluoma till SVT Sport.

Mona Brorsson stod för en stark insats på tredje sträckan och förde upp Sverige till fjärdeplats.

– Jag är jättenöjd med det jag gör, jag hade inte kunnat göra det så mycket bättre. Jag sliter mycket med kroppen och tekniken, jag känner hur jag kompenserar och tar ut allting i magen. Det är som att göra en miljon situps i 7,5 km så jag har kramp i hela sidan av magen, säger Mona Brorsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.