Sara Hector femma i slalompremiären

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se åket som gav Hector en femteplats i säsongens första slalomtävling. Foto: Harald Steiner / BILDBYRÅN

Sara Hector bästa svenska i slalompremiären – blev femma när Vlhova vann

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector visade fin slalomform i premiären i Levi.

31-åringen blev femma och bästa svenska – men var en bra bit efter suveräna Petra Vlhova.

Med OS-guld och fyra segrar i världscupen har Sara Hector varit det stora svenskhoppet i storslalom. I dag var hon bästa svenska även i slalom.

Efter ett fint förstaåk, där Hector gick in som sexa, växlade hon upp ytterligare i det andra. Svenskan såg jublande glad ut när hon passerade mållinjen som ny ledare, 37 hundradelar före kanadensiskan Ali Nullmeyer.

Österrikiskan Katharina Huber, femma efter det första åket, kunde inte heller matcha svenskan och en blågul pallplats kom närmare. Men det räckte inte hela vägen.

Misslyckat första åk för Swenn Larsson

Hector blev femma, och var i slutändan ett par nivåer sämre än kvartetten framför. Hon hade en dryg sekund upp till pallen och hela 2,60 till Petra Vlhova .

Slovakiskan var snabbast i båda åken och vann 1,41 före tvåan Lena Dürr, Tyskland. Österrikes Katharina Liensberger blev trea, ytterligare 14 hundradelar bakom.

Anna Swenn Larsson hade ett misslyckat första åk och låg på delad 27:e-plats. Efter ett bättre andra åk blev det en 19:e-plats för 32-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.