Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson hyllar sina tidigare skolkamrater. Foto: Bildbyrån

Sebastian Samuelssons hyllning till längddamerna

Uppdaterad
Publicerad

Längdåkarna närmar sig skidskyttarnas medaljskörd på elva stycken i VM.

Nu hyllas de av Sebastian Samuelsson – framförallt ex-klubbkamraterna Ebba Andersson och Frida Karlsson.

– De är väl värda de resultaten de gjort, säger han.

Inför längd-VM sade Frida Karlsson att hon inspirerades av skidskyttarnas medaljskörd på VM i Oberhof. Nu har svenska längdlandslaget har tagit åtta medaljer på VM i Planica.

Den sjunde och åttonde kom i tiokilometersloppet där Frida Karlsson knep silvret och Ebba Andersson tog bronset, nu är de bara tre medaljer ifrån vad skidskyttarna tog på sitt VM, elva stycken.

– Det går verkligen bra för dem, så det är jättekul, jag har inte kunnat följa med på allt, men en del har jag sett och de presterar väldigt bra. Både Ebba och Frida har jag gått skidgymnasiet ihop med, de är väl värda de resultaten de gjort, säger Sebastian Samuelsson.

”Hennes guld kommer förr eller senare”

Ännu saknar Karlsson ett individuellt mästerskapsguld.

– Jag tror att hennes guld kommer förr eller senare, gör det inte det den här gången så kommer det säkerligen framöver, den kapaciteten har hon, säger Samuelsson.

När Samuelsson som ungdom och junior tävlade längdskidor så gjorde han det i samma klubb, Remsle UIF, som både Ebba Andersson och Frida Karlsson tävlade för.

– Det finns en enorm skidkultur där och skidgymnasiet har funnits länge, det är inte bara vi som är där nu som har kommit fram, utan även gamla åkare som ”Billan” (Östlund) och Jörgen Brink, säger Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.