• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Stina Nilsson efter sträckningen i Otepää. Foto: BILDBYRÅN

Efter skadan – Stina Nilsson missar helgens tävlingar i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson avstår Ulricehamns världscuptävling till helgen och rehabiliterar lårskadan från lördagens sprintsemi i Otepää.

– Det går inte att sätta en prognos förrän efter tre till fem dagar, säger landslagschefen Rikard Grip till SVT Sport.

Det var när hon kastade sig över mållinjen i sprintsemifinalen i Otepää i helgen som olyckan var framme. Stina Nilsson sträckte högerlåret och tvingades kasta in handduken i finalen.

– Stina är nu hemma i Sverige igen och skadan kommer undersökas och följas upp löpande. I nuläget vet vi inget mer om dess omfattning, säger landslagsläkaren Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

Det finns ingen prognos kring hur lång tid Nilsson kommer att vara borta.

Prognos på skadan tidigast under tisdagen

– Nej, det har vi inte utan hon kommer under den här veckan att få kontinuerlig uppföljning och behandling. Det går inte att sätta en prognos förrän efter tre, fyra, fem dagar och utifrån den kan man sätta en tidsram för hur det ser ut framåt, säger landslagschefen Rikard Grip till SVT Sport.

Tre till fem innebär tisdag till torsdag den här veckan.

Hur känner Stina kring den här skadan? Är hon nedstämd eller optimistisk kring att den ska läka snabbt?

– Ingen elitidrottare vill vara skadad men hon är vid gott mod utifrån de förutsättningar som råder, säger Grip.

Tisdagen den 21 februari avgörs den individuella sprinten som är första gren vid VM i Seefeld, Österrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.