• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Volleyballworld

Åhman/Hellvig till semifinal efter monsterset

Uppdaterad
Publicerad

De svenska europamästarna Jonatan Hellvig och David Åhman är framme i semifinal på världstouren i Dubai efter storspel. Det italienska motståndet i form av 14-rankade Carambula/Rossi spelade strålande beachvolley men blev ändå utmanövrerade av svenskarna, som vann i två raka set.

Men räkna med att Åhman och Hellvig är slutkörda. Första set blev ett riktigt maratonset.  Sverige hade två setbollar vid 20-18 men italienarna kom tillbaka och hade övertaget ända fram till 26-25.  Men då visade de svenska 20-åringarna varför de är bäst i Europa.  Otroliga räddningar av Åhman och säkert spel av Hellvig gav till slut setet med 28-26.

– Första set var riktigt tufft och vi var illa ute några gånger på slutet så extra skönt att vi kunde vinna det, säger Hellvig till SVT Sport.

Om Åhman och Hellvig var trötta så var italienarna ännu mer slutkörda. I andra set gick det betydligt enklare för svenskarna som vann med 21-16. Tidigare idag slog svenskduon det spanska brödraparet Huerta/Huerta med 21-18, 21-18 i åttondelsfinalen.

– Vårt servemottagningsanfall var bra matchen igenom, men vi hade svårt att stoppa italienarna med vårt block och försvar i första setet. I andra fick vi upp mer bollar och David var grym på att konvertera försvarsräddningarna till poäng, säger tränaren och förbundskaptenen Rasmus Jonsson till SVT Sport.

Imorgon klockan 08:30 spelar Åhman och Hellvig mot Schweiz (Heidrich/Dillier) i  sin andra raka semifinal i en världstourtävling. På Maldiverna för några veckor sedan slutade svenskparet trea.

– Deras blockare är nästan 2.10 lång men vi slog dom förra tävlingen, säger Hellvig om morgondagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.