Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Engelholmstränare Per-Erik Dalqvist lämnar för Tyskland efter säsongen. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Engelholms guldtränare lämnar för tysk toppklubb

Uppdaterad
Publicerad

Engelholms guldtränare och tidigare förbundskaptenen för svenska herrlandslaget i volleyboll, Per-Erik Dalqvist, lämnar Sverige för tyska storklubben Stuttgart.

– Det kommer att bli en häftig säsong, säger Dalqvist till SVT Sport.

Tyska Champions League-klubben MTV Stuttgart blir den nya adressen för den svenska volleybolltränaren Per-Erik Dalqvist, kan SVT Sport nu avslöja.

Dalqvist har de senaste tre säsongerna tränat Engelholms volleybolldamer och tagit laget till två raka SM-finaler. Tidigare i våras blev det klart att Dalqvist skulle flytta utomlands men till vilket land och vilken klubb var då okänt.

”En helt annan dimension”

Per-Erik Dalqvist blir nu assisterande tränare i ett Stuttgart, som är i final i de tyska mästerskapen och som åter kommer att spela i Champions League till hösten.

– Det kommer att bli en häftig säsong, med en helt annan dimension på spelare, på klubben, på professionalitet, storlek på arenor och publik, säger Per-Erik Dalqvist till SVT Sport.

Dalqvist var förbundskapten för Sveriges herrlandslag 2018-2021 och har bland annat även tränat Hylte/Halmstads herrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.