Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Volleybollstjärnan Marcus Nilsson efter kritiserade inhoppet: ”Sagt att jag inte vill spela”

Uppdaterad
Publicerad

”Pensionerade” volleybollstjärnan Marcus Nilsson hade inte spelat en enda minut sedan SM-finalen förra året. Men när Hylte/Halmstad behövde honom i måstematchen mot Habo ställde han upp – vilket kritiserades av motståndarna. Men sanningen är att Nilsson själv egentligen inte ville spela.

– Jag känner mig pensionerad, samtidigt vill jag ju att guldet hamnar i Halmstad, säger 40-åringen till SVT Sport.

Regerande svenska mästaren Hylte/Halmstad har drabbats hårt av skador och sjukdomar de senaste veckorna. I den fjärde SM-finalmatchen mot Habo igår tvingades dessutom Anton Ribom kliva av i första set. Men på bänken hade laget en tung backup: Tidigare utlandsproffset och ex-superstjärnan Marcus Nilsson, 40.

”Sagt att jag inte vill spela”

– Man får ju ställa upp när det krisar, vi har haft sjukdom och skador. Jag har ju varit med laget lite grann under säsongen och tränat. Vi har fört diskussioner under nästan hela slutspelet, jag har väl sagt att jag inte vill spela. Jag känner mig som att jag är pensionerad, samtidigt vill jag ju att guldet hamnar i Halmstad. Man får väl dra sitt strå till stacken. Det är inte så vackert, men vi vänder och vinner, säger Nilsson till SVT Sport.

Nilsson hoppade in i fjärde set, gjorde fem poäng – och en tung smash framme vid nätet blev till slut matchavgörande, 25-21.

Nilsson finns med i truppen inför avgörandet

Men att Nilsson kom in och dominerade uppskattades inte av Habo. Och imorgon, i den femte och avgörande SM-finalen, kan de tvingas möta Nilsson igen.

– Han är med i truppen, sedan får vi se hur vi startar. Det hänger helt på skade- och sjukdomsläget. Jag tar beslut 30 minuter för match när jag får återkoppling på status hos de andra spelarna, säger Hylte/Halmstads tränare  Almir Ljutovac till SVT Sport.

Marcus sa efter matchen igår att han egentligen inte ville spela. Var det svårt att övertala honom?

– Han har ju höga krav på sig själv, när han spelar vill han känna att han är i toppform. Han vill inte stå på banan i form av sitt namn, utan för att han förtjänar det. Han var med som backup, det var inte bestämt på förhand att han skulle spela, det var på grund av matchsituationen och att många är slitna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.