Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Ilska i Habo när Hylte/Halmstad kastade in superstjärnan från bänken: ”Tråkigt att se”

Uppdaterad
Publicerad

Habo hade chansen att säkra klubbens första SM-guld inför en fullsatt sporthall. I stället tvingade Hylte/Halmstad fram en femte avgörande match på fredag efter 3-1 och 2-2 i matchserien. Detta efter att superstjärnan Marcus Nilsson kontroversiellt kastats in på slutet.

– Jag ska inte säga en massa dumt men det är lite tråkigt att se faktiskt, säger Habos talang Carl Larsson till SVT Sport.

Comebackande ex-superstjärnan, 40-årige Marcus Nilsson, gjorde fem poäng under matchen när han kom in från bänken i det fjärde setet. Efter en lång duell smashade han in 23-20. Hans tunga smash framme vid nätet för matchvinnade 25-21 kunde inte Habospelarna blockera utan bollen for utanför planen. 

Att Nilsson kom in uppskattades inte i Habo.

”Vet inte om de kände sig nervösa”

– Det är lite tråkigt att när man har svensk volleybolls framtid på andra sidan och bara sätta in något sådant i finalen. Jag vet inte om de kände sig nervösa, jag ska inte säga en massa dumt men det är lite tråkigt att se faktiskt, säger Habos talang Carl Larsson.

Hur hade du velat att de skulle agerat?

– Att de spelat med det laget de haft hela säsongen, att de visar att de förtjänar att vinna när de gått 20-0 i matcher. De har ju varit grymma och skitbra och de måste de även visa i finalen. Man ska inte ta in något annat lag för att spela finalen, säger Larsson.

Sjukdomar och skador har plågat Hylte/Halmstad de senaste veckorna.

– Han har tränat med oss hela säsongen och är en del av laget som alla andra. Med tanke på det tuffa matchandet och att alla tog slut valde vi att slänga in Marcus och stabilisera spelet med en rutinerad herre och det gick ju vägen men han vände inte matchen på egen hand, säger H/H:s tränare  Almir Ljutovac. 

MATCHFAKTA

Final 4 i bäst av 5

Habo-Hylte/Halmstad 1-3

(22–25, 14–25, 25–19, 21–25)

Habo: Isak Joelsson 21, Andrew McWilliam 16.

Hylte/Halmstad: Timon Schippmann 22, Dardan Lushtaku 16.                       

Det står 2-2 i matcher.

Fakta Marcus Nilsson, 40:

Gjorde sina första minuter i kväll för Hylte/Halmstad på hela säsongen.

Vinnare av Champions League med Lokomotiv Novosibirsk 2013. Finalist med Iraklis Thessaloniki 2009

Fransk mästare med Paris Volley 2006

Grekisk mästare med Iraklis Thessaloniki 2007 och 2008

Utsågs till MVP i Champions League 2013 och var det året bästa poänggörare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.