Världsstjärnan Marcus Nilsson är klar för Hylte/Halmstad. Foto: Bildbyrån

Volleybollstjärnan tillbaka i elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Marcus Nilsson avslutar karriären på hemmaplan. 36-åringen återvänder till elitserien och moderklubben Hylte/Halmstad.

– Jag kände att det var dags att påbörja ett nytt kapitel i livet, säger han till SVT.

För fyra månader sedan kunde SVT Sport berätta att volleybollstjärnan Marcus Nilssons proffskarriär var över. 36-åringen skulle återvända till Halmstad för studier och var redan då öppen för att kombinera skolan med elitseriespel.

– Hyltes ordförande har sagt i  förbifarten att han vill att jag spelar men ingen kontakt har tagits så jag har inget förslag att ta ställning till, så vi får se. Elitserien är ett frågetecken helt enkelt, sade han då.

Efter 16 år utomlands är det nu klart att Sveriges genom tiderna bästa volleybollspelare är klar för SM-finalisten Hylte/Halmstad.

– Det ska bli jättekul. Mina vänner och min familj har knappt sett mig spela på 20 år så det är klart att det ska bli speciellt att få de på läktaren, säger Nilsson till SVT.

Är det en dröm att få avsluta karriären i moderklubben?

– En dröm vet jag inte men tanken har ju alltid funnits där. Att få ge tillbaka till klubben och svensk volleyboll, absolut.

”Vill att folk får reda på att volleyboll finns”

Nilsson vill framför allt bidra med att ge sporten en medial uppmärksamhet.

– Jag vill att folk får reda på att volleyboll finns. Att det är en ganska häftig sport. Det är väl mitt huvudsakliga mål och att vinna SM-guld, så klart.

Vilken nivå tycker du att den svenska elitserien håller?

– Det återstår att se. Jag tycker vi har fått ihop ett bra lag här i Hylte/Halmstad, det är inte så långt i från de europeiska lagen. Problemet är att vi inte är heltidsproffs och därför inte kan lägga in det där extra träningspasset eller få den där extra vilan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.