Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Isabelle Haak ansluter till landslaget nästa vecka: ”Får ladda om mentalt”

Uppdaterad
Publicerad

Mästare i Italien i måndags och snart dags för ett rekordlångt landslagsläger.

Isabelle Haak, 23, får bara vila i en vecka innan hon måste ställa om igen.

– Det är klart man behöver mer egentligen, säger volleybollstjärnan till SVT Sport.

Med sitt Conegliano vann Isabelle Haak nyligen Serie A. Det var volleybollstjärnans 15:e klubblagstitel i karriären, och nu väntar en intressant landslagssamling.

Efter att ha segrat i Silver League i fjol stundar nu Golden League i slutet av maj. Bosnien-Hercegovina och Belgien är motståndet som väntar för Sveriges del i gruppspelet.

– Det ska bli spännande att se vår nivå, och mäta oss med bättre lag än i Silver League. En liten smygstart innan EM, säger Isabelle Haak.

Är ni redo för att ställas mot tuffare motstånd?

– Det tror jag. Jag tror vi bara är taggade på att möta bättre nationer. Man utvecklas ju mer av det och man förstår vad som behövs för att mätas med de bästa.

Rekordlång landslagssamling

Senare i sommar står alltså EM på schemat också, vilket innebär att det blir en rekordlång samling för volleybollsvenskornas del.

– Det är en väldigt lång samling, konstaterar Haak.

Det svenska landslaget är redan på plats i Lund, men Haak menar att hon får en veckas vila från säsongsavslutningen med klubblaget.

– Jag kommer få ungefär en vecka ledigt, sen är det pang på med landslaget. Jag får ta den här veckan för att ladda om mentalt och fysiskt. Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till landslaget, säger hon.

”Mer vila än förra året”

Är det tillräckligt med en veckas vila?

– En vecka är ändå okej. Det känns bra. Det är klart man behöver mer egentligen. Men det är oftast så det är, det finns inte så mycket tid mellan klubblag och landslag. Förra året hade jag bara två-tre dagar, så det är ändå mer än förra året.

Har du lätt för att ställa om?

– När man kommer in i en ny miljö med landslaget blir det väldigt annorlunda. Man får vara hemma. Jag får träffa min syster (Anna Haak) och spela med henne, jag får träffa min mamma. Det är en ganska lätt omställning.

KLIPP: Isabelle Haak berättar om firandet i Italien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabelle Haak berättar om firandet efter gårdagens titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.