Isabelle Haak.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Isabelle Haak om vad Victoriapriset betydde för henne. Foto: SVT/Bildbyrån

Isabelle Haak om utmattningen: ”Kroppen sa ifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Som en utav världens bästa volleybollspelare matchas Isabelle Haak hårt. Det ledde till att Haak tvingades avstå en viktig landslagsturnering, hon var helt enkelt helt slut.

– Kroppen sa ifrån, jag märkte att jag inte kunde spela mitt vanliga spelsätt och kroppen orkade inte riktigt hoppa, säger hon till SVT Sport.

Isabelle Haak spelar i italienska Conegliano. Med dessa vann hon allt som gick att vinna i fjol och utsågs till matchens bästa spelare i Champions League-finalen.

För sina prestationer tilldelades hon Victoriapriset, utdelat av kronprinsessan själv. Hör vad priset betydde för henne i spelaren.

25-åringen är med andra ord en av världens bästa volleybollspelare, då matchas man hårt.

– Det är ett slitsamt jobb som är påfrestande fysiskt men det var mest jobbigt mentalt, säger hon till SVT Sport.

”Måste lyssna på kroppen ibland”

Efter klubblagssäsongen var inte säsongen slut. Då väntade bland annat viktiga kvalet till Nations League. Men det gick inte längre, kroppen sa ifrån efter den långa säsongen. Haak följde inte med till Filippinerna med den blågula truppen.

– Man måste lyssna på kroppen ibland, säger hon.

Haak vet om att hon kommer matchas hårt även den här säsongen, men springer inte runt och tänker på om hon skulle känna sig utmattad igen.

– Klart det kommer att komma och gå med trötthet. Jag är inte rädd, jag är bara människa, händer det igen får jag ta det därifrån.

Tog två månader ledigt

Hon berättar vidare att hon efter två månaders ledigt från volleybollen lyckats återhämta sig såväl mentalt som fysiskt. Den nya säsongen med Conegliano började på bästa sätt, med att vinna supercupen.

Det italienska storlaget väntas av supportrar vinna allt, och som en av världens bästa spelare väntas Haak prestera.

– Det är mycket press och när man inte riktigt är hundra mentalt så tär det ju mer psykiskt, men jag har ett ganska sunt förhållningssätt till det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.