Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör den åtalade 23-åringens advokat om varför hans klient bör frikännas på flera av åtalspunkterna. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

23-åringens advokat: ”Han bör frikännas för de allvarligaste brotten”

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-åring som stått åtalad för att ha skjutit mot polisen i Östersund i augusti i fjol bör frikännas på flera punkter, det menar hans advokat när rättegången avslutades under tisdagen.

Den åtalade 23-åringen körde den bil som flydde undan polisen, men enligt hans advokat Erik Vinger Alverlind så har rättegången inte lyckats styrka att hans klient hade något med själva skjutningen att göra.

– Han har inte skjutit eller hanterat något vapen. Beslutet att skjuta var inte heller något som togs i samförstånd med min klient, säger Erik Vinger Alverlind.

Polisbeskjutning i Östersund

23-åringen har också stått åtalad för inbrottsstöld i ett hus i samband med flykten undan polisen. Han har erkänt att han gjorde inbrott och stal ur huset, men anser ändå att gärningen skall rubriceras ner.

Kommer ni att överklaga domen om han inte frias på de allvarligaste punkterna?

– Vi får titta på domen när den kommer och ta ställning efter det, säger Erik Vinger Alverlind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisbeskjutning i Östersund

Mer i ämnet