Michaela Fletcher Sjöman

Oppositionen vill pröva fallet med lönesättningen

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen vill att KS-ordförandens inblandning i lönesättningen till enskilda tjänstemän prövas i förvaltningsrätten.

Socialdemokraterna vill att förvaltningsrätten prövar om kommunstyrelsens ordförande i Österåker, moderaten Michaela Fletcher Sjöman, har brutit mot kommunallagen i samband med att hon gått in och påverkat lönesättningen för anställda i kommunen vid minst fyra tillfällen.

Det var efter att Fletcher Sjöman i ABC i förra veckan sade att hon har agerat fel som oppositionen bestämde sig för att få saken prövad i domstol.

Michaela Fletcher Sjömans kommentar

Vi har inte fått någon intervju med kommunstyrelsens ordförande

Michaela Fletcher Sjöman. I ett skriftligt svar hävdar hon att hon uttryckt en önskan om vissa nyckelpersoners lönenivåer, och att det inte strider mot kommunallagen. Vi har valt att uppfylla hennes önskan om att få nedanstående dokument publicerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Österåkers KS-ordförande påverkade löner

Mer i ämnet