Britney Spears

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Britney Spears memoarer ”The women in me” utkom hösten 2023. Nu ska boken bli film. Foto: Jordan Strauss

Britney Spears liv blir film

Uppdaterad
Publicerad

”Jag är glad att kunna dela med mina fans att jag jobbat med ett hemligt projekt med Marc Platt. Han har alltid gjort mina favoritfilmer, håll ögonen öppna”, skriver Britney Spears i ett inlägg på plattformen X.

Britney Spears memoarer "The woman in me" ska filmatiseras, rapporterar Variety.

Efter en tuff budgivning vanns filmrättigheterna av Universal pictures. Regissör blir Jon M. Chu och producent Marc Platt, båda kända från sitt arbete med filmen ”Wicked”.

"Jag är glad att kunna dela med mina fans att jag jobbat med ett hemligt projekt med Marc Platt. Han har alltid gjort mina favoritfilmer, håll ögonen öppna", skriver Spears i ett inlägg på plattformen X.

I självbiografin skildrar popstjärnan sitt liv ända från karriärstarten på ”Mickey Mouse Club”. Många beerättelser i boken har uppmärksammats stort, bland annat de om den tidigare pojkvännen Justin Timberlake och hennes pappas förmyndarskap. Totalt har den sålt över 2,5 miljoner exemplar i USA.

Biografitrend

Universal pictures har tidigare producerat biografifilmer om musiker. 2015 släppte de filmen ”Straight Outta Compton” (2015) om musikgruppen N.W.A, som drog in mer än 200 miljoner kronor, enligt Variety. Utöver filmen om Britney Spears liv utvecklar de just nu en spelfilm om Snoop Dogg och en som baseras på Pharrell Williams uppväxt.

Men de är inte ensamma om att satsa på biografifilmer.

Bara under 2024 har filmer om bland annat Gyllentider, Amy Winehouse, Bob Marley och Enzo Ferrari haft premiär. Just nu utvecklas dessutom filmer om Donald Trump, Bob Dylan, Michael Jackson, Carole King och, inte minst, 4 filmer som ska berätta historien om varje Beatlesmedlem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.