• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Mikael Marcimain. Foto: Scanpix

Call Girl-regissören: ”Inte helt oproblematiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Regissören Mikael Marcimain har ändrat i ”Call Girl”, men tycker fortfarande att filmen har blivit missuppfattad.

När regissören Mikael Marcimain fick kritik för ”Call Girl” i höstas så slog han den ifrån sig. Men nu har hans filmteam gått med på att klippa om filmen, så att det inte kan tolkas som att Olof Palme gjorde sig skyldig till sexköp.

– Det har varit så mycket diskussion om den här filmen. Den upprör andra, och då måste jag respektera det. Det känns inte helt oproblematiskt, men nu valde vi att göra såhär, säger han till Kulturnyheterna.

Call Girl

”Vår film är ingen dokumentär”

Förhoppningen är nu att publiken ska få lättare att tyda filmen – som Marcimain beskriver som fiktion inspirerad av verkligheten. Regissören vill fortfarande inte hålla med kritikerna om att Olof Palme är en karaktär i hans långfilmsdebut.

– Den här ändringen hoppas vi ska förtydliga att vår film inte är en dokumentär. Det har vi i och för sig sagt redan från början (...) Jag säger inte att vi hade med Palme, utan jag hade med en statsminister som var en representant för den här tiden.

Mikael Marcimain kommer inte att lägga till någon förklarande text eller dylikt i den omklippta filmen, men filmteamet kommer att skicka ut något slags pressmeddelande som förklarar ändringen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Call Girl

Mer i ämnet