Ann sofie von Otter och Aleksa Lundberg inviger Öregrunds musikfestival.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Öregrunds musikfestival i Roslagen inleds med en duell mellan operasångerska Ann Sofie von Otter och skådespelaren och sångerskan Aleksa Lundberg. Foto: SVT

”Jag ska göra mitt bästa för att battla ut henne”

Uppdaterad
Publicerad

Under tre dagar möts Sveriges internationella stjärnor och unga stjärnskott på Öregrunds musikfestival i Roslagen. Årets festival inleds med en Carmen-duell mellan skådespelaren Aleksa Lundberg och operastjärnan Ann Sofie von Otter.

I år har festivalen temat Viva la Diva och hyllar historiens och samtidens många musikdivor, som Zarah Leander, Monika Zetterlund och Liza Minnelli.

Huvudartist är operastjärnan Ann Sofie von Otter, som inviger festivalen med en så kallad ”Carmen-duell” mot sångerskan och skådespelaren Aleksa Lundberg.

– Vi gör ett battle på kul, ska tilläggas eftersom hon är en världsstjärna och det är definitivt inte jag, säger Aleksa Lundberg och fortsätter:

– Men jag ska göra mitt bästa för att battla ut henne. Vi får se hur det här går, men jag lägger in en extra växel, krutet ska vara med.

Från konstmusik till schlager

Festivalen ”I Roslagens famn – Öregrunds musikfestival” startades 2023 av trombonisten och dirigenten Christian Lindberg, kompositören Andrea Tarrodi och journalisten Sharon Jåma.

Under tre dagar ger festivalen alltifrån modern konstmusik till schlager. Fyra nya musikaliska verk av de svenska tonsättarna Molly Kien, Per Egland och Christian Lindberg uruppförs – samt ett framträdande av Tarrodis alter ego, Anki Svan och hennes damkör.

Öregrunds musikfestival hålls 18–20 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.