David Ritschard ställer in alla spelningar 2023. Foto: Pressbild

David Ritschard ställer in alla spelningar 2023

Uppdaterad
Publicerad

Artisten David Ritschard ställer in alla kommande spelningar resten av året, rapporterar Aftonbladet.

Ritschard kollapsade under sin medverkan i Allsång på skansen förra veckan. Efter händelsen meddelade han att han kommer att ställa in spelningar på Tønderfestivalen den 25 och 26 augusti och på Liseberg i Göteborg den 1 september men att han ”hoppas på revansch på hemmaplan 2 och 3 september Mosebacke”.

Nu står det klart att han ställer in alla spelningar resten av året och att de planerade spelningarna inte kommer att ske som planerat.

21 konserter ställs in

”Efter några dagars vila har beslut tagits att David Ritschard ställer in sina spelningar på Mosebacke i Stockholm 2 och 3 september, och  även kommer pausa sitt turnerande året ut. Biljetter till Mosebacke återbetalas.”, skriver artistens presskontakt i ett mejl.

David Ritschard hade 21 konserter planerade under hösten och vintern, bland annat flera arenaspelningar på bland annat Scandinavium i Göteborg, Avicii Arena i Stockholm och Löfbergs Arena i Karlstad. Samtliga konserter är inställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.