Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hollywoodstjärnan Natalie Portman (t.v.) debuterar som tv-skådespelare i mordmysteriet The Lady in the Lake (Apple TV+). Foto: Apple TV+/Max/Disney+

De bästa tv-serierna att strömma sommaren 2024

Publicerad

Natalie Portman debuterar som tv-skådis i mordgåtan ”The Lady in the Lake”. Finansdramat ”Industry” återvänder med sin tredje säsong. Och den prisbelönta restaurangserien ”The Bear” återvänder.

Missa inte Kulturnyheternas guide till sommarens bästa tv-serier!

En riktig kultursommar kan mycket väl ägnas framför skärmarna. Det tycker i alla fall Kulturnyheternas tv-kritiker Kim Veerabuthroo Nordberg.

Se sommarens hetaste seriepremiärer i spelaren ovan.

Streamingtips

Missa inte! Fler tv-serier att strömma i sommar i klippen nedan.

KRITIKERNS GUIDE TILL TV-SOMMAREN

NAN GOLDIN: FOTOGRAFENS KAMP MOT LÄKEMEDELSJÄTTEN (SVT PLAY 15/7)

Kulturdokumentär om fotografen Nan Goldin och hennes kamp mot familjen Sackler och läkemedelsjätten Purdue Pharma. En spännande historia och ett spännande konstnärskap!

THE BEAR (DISNEY+ 17/7)

Köksdrama om en Chicagorestaurang som kämpar för att förbättra både mat och själar. Har hittills vunnit fyra Golden Globes och tio Emmy Awards.

DOPESICK (SVT PLAY 17/7)

Dramaserie om den amerikanska opioidepidemin, skildrad ur många perspektiv och med helt briljant casting med veteranen Michael Keaton i strålande form.

THE LADY IN THE LAKE (APPLE TV+, 19/7)

Ytterligare en av Hollywoods största filmstjärnor debuterar som tv-skådis när Natalie Portman tar rollen som Maggie Schwartz, en uttråkad hemmafru med ett mörkt förflutet.

ONLY MURDERS IN THE BUILDING 4 (DISNEY+ 27/7)

Deckarmys och gubbhumor med komediveteranerna Steve Martin och Martin Short flankerade av en sardonisk Selena Gomez.

INDUSTRY 3 (MAX 11/8)

Ett arbetsplatsdrama om unga hungriga finansvalpar, tydligt influerat av mästerverk som Mad Men eller Halt and Catch Fire.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Streamingtips

Mer i ämnet