Inom loppet av några dagar har BBC skakats av konflikter kring sina två mest folkkära ansikten.
Programledaren och den tidigare fotbollsspelaren Gary Linekers tweet om den brittiska regeringens flyktingpolitik ledde till en tillfällig avstängning som sen hävdes under måndagen.
Samtidigt kom uppgifter om att BBC ska ha stoppat det sjätte och sista avsnittet av programledaren David Attenboroughs nya naturserie från att sändas i tv av rädsla för kritik från högerhåll. BBC har tillbakavisat anklagelserna och menar att planen hela tiden varit att sända avsnittet på webben.
Anklagas för bristande opartiskhet
De båda händelserna har spätt på redan befintlig kritik mot public service-bolaget: att man har svårt att stå emot påverkan från politiker och är inkonsekventa när det gäller att leva upp till kraven på opartiskhet.
Just nu är kritiken starkast från vänsterhåll.
– Det största oppositionspartiet Labour och Liberaldemokraterna anklagar BBC för att gå högerregeringens ärenden, säger SVT:s utrikesreporter Anna-Maja Persson.
”Gett efter för den ena sidan”
Kritikerna menar att BBC nyligen sett mellan fingrarna när det framkom uppgifter om att deras styrelseordförande Richard Sharp ska ha varit med och arrangerat ett lån på 800 000 pund till den dåvarande premiärministern Boris Johnsons kampanj. Bara veckor senare blev Sharp utsedd till BBC-ordförande av Johnson.
Och när Alan Sugar, programledare för BBC-programmet The Apprentice, gick ut på Twitter i december och kritiserade transportförbundets strejk uteblev konsekvenserna.
Det här har upprört många.
– Bolaget har inte förklarat varför Lineker tystas medan Alan Sugar och andra får fortsätta uttala sig politiskt. Genom att stänga av Lineker verkar det som om BBC gett efter för den ena sidan i kulturkriget, säger BBC:s tidigare chef Roger Mosey till The Times.
BBC-ledningen hoppas nu att de lyckas kyla ner debatten genom att låta Gary Lineker återgå till sitt programledaruppdrag.
– BBC hoppas att beskedet kan ta udden av det höga tonläget och att de höga cheferna ska kunna sitta kvar, säger Anna-Maja Persson.