Fröken Snusk om den uppmärksammade låten: ”Alla älskar sex”

Uppdaterad
Publicerad

2022 var epadunkens stora år och bland de artister som gjort succé finns Fröken Snusk och Rasmus Gozzi. Deras låt ”Rid mig som en dalahäst” är en av de mest spelade låtarna på svenska Spotify med en omdiskuterad låttext om sex och alkohol.

Fröken Snusk syns på Spotifys topplistor och i sociala medier som ett av de stora namnen inom den växande genren epadunk.

En del av hennes signalement är att hon alltid är iklädd en rosa balaklava, eller rånarluva.

– Det är mest musiken som är det roliga i det hela. Och det är skönt att kunna gömma sig lite ibland, säger hon i Morgonstudion den 11 januari. 

Låttext som anspelar på sex

I låten ”Rid mig som en dalahäst” sjunger Fröken Snusk och Rasmus Gozzi bland annat om raggare, bilar, att dricka sprit och olika sexuella handlingar de ska göra med varandra.

– Det är mer om vem som tar över mest, det är lite som en tävling i låten, förklarar Fröken Snusk.

Rasmus Gozzi  sjunger att ”du är ett luder, du hukar dig ner och suger” – vissa skulle säga att det är sexistiskt – vad säger du?

– Han sjunger så om mig, men jag sjunger också tillbaka att han är en ”fuckboy”. Det är mer att vi gör det mot varandra och inte bara han som hackar på mig. Jag har också gått med på att det är okej att sjunga så, säger Fröken Snusk.

Genomslag på Tiktok

Fröken Snusks genomslag i epadunkens Sverige har även gjort henne stor i sociala medier. På Tiktok har hon närmare 110 000 följare och många av dem är barn.

– Vi sjunger grova texter, det gör vi. Men samtidigt har vi en åldersgräns på våra låtar så mitt ansvar ligger inte i om sjuåringar lyssnar på den låten på Spotify eller inte, utan det är föräldrarna som måste gå in och ställa in att det är 18 plus.

– Men det är ju kul att de tycker om låten, tillägger hon.

Hör Fröken Snusk berätta om sin musik i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.